Shafran Apartment

Project Details:

  • Client: Jake Shafran
  • Location: Barcelona - Spain

Project Description:

Located on the rooftop of a 19th century building in the prestigious Paseo de Gracia boulevard, this sky high swimming pool design was a challenge from the first moment. A decision was made to line the pool with stainless steel plates to avoid leaking to lower level floors. One of the sides was to be lined with large blue glass pieces half submerged in water . These had to be fixed to the stainless steel plates (which in turn were cladded to the existing wall) with a special bonding product to avoid breaking from expansion of the steel. In the end it all worked out and the client’s desire of keeping in synch with the breathtaking views was met.

Scope: Full redesign  –  Status: Complete  –  Built area: 26 m2